رسانه نیوز

اخبار به روز سراسر ایران و جهان

رسانه نیوز

اخبار به روز سراسر ایران و جهان

اجاق برقی چیست؟ چه تفاوتی با مایکروویو دارد؟


در این مقاله تعمیرات فر بوش به شما خواهیم گفت که  تعمیر بوش اجاق برقی چیست، چگونه کار می کند و چه تفاوت ها، مزایا و معایبی نسبت به مایکروفر دارد.


ممکن است بین اجاق برقی و مایکروفر اشتباه گرفته شوید! این مشکل چندین بار برای من پیش آمده است و من در مورد این دو دستگاه جدا از ظاهرشان از نظر کاربرد و عملکرد کنجکاو هستم. برای چه کاری از فر برقی استفاده کنم؟

مزایا و معایب هر دوی این دستگاه ها چیست و کدام گزینه برای رفع نیازهای من بهتر است؟ اگر اینها سوالات شماست، برای دریافت پاسخ با من و این مقاله همراه باشید.

فر برقی چیست و چگونه کار می کند؟

اجاق برقی از یک یا چند عنصر حرارتی برای تولید گرما و پختن غذا استفاده می کند. در برخی از مدل ها این المان ها در قسمت پایین دستگاه قرار می گیرند و در برخی مدل ها از این المان ها هم در قسمت بالایی و هم در پایین دستگاه استفاده می شود. ترموستات دستگاه دما را اندازه گیری می کند و با روشن و خاموش کردن المنت ها دمای داخل دستگاه را حفظ می کند.

همچنین این فرها مجهز به فن هایی هستند که هوای گرم تولید شده توسط المنت ها را به گردش در می آورند و به این ترتیب حرارت به طور یکنواخت به تمام قسمت های غذا می رسد و به طور یکنواخت پخته می شوند. اجاق برقی همانطور که از نام آن پیداست اجاق برقی است که برای قرار دادن داخل دیوار یا کابینت و معمولا در دکوراسیون آشپزخانه (فر توکار) طراحی شده است.

اجاق های برقی و مایکروویو چه تفاوتی با هم دارند؟

در یک نگاه، این دو دستگاه عملکردهای مشابهی دارند و برای پخت سریعتر و تمرکز بر دو هدف انتخاب خوبی هستند: پخت آسان و زمان پخت کمتر. اما تفاوت های کلیدی بین این دو ابزار آشپزی وجود دارد که با آنها آشنا خواهید شد.

عملکرد دستگاه و روش پخت

همانطور که در بالا ذکر شد، در اجاق برقی، گرما از طریق المنت گرمایشی تامین می شود و از طریق یک فن به گردش در می آید تا گرمای یکنواخت تولید کند. با این حال، اجاق مایکروویو دارای بخشی به نام مگنتوم است که امواج مایکروویو را به بدنه فلزی مایکروویو ساطع می کند و آنها را به غذا بازتاب می دهد. این امواج به دلیل فرکانس بالا باعث ارتعاش مولکول ها در محل می شوند. ارتعاش مولکول های آب در غذا این مواد را از داخل گرم می کند و در صورت قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این امواج، آنها را می پزد.

از هر دو دستگاه می توان برای گرم کردن غذا استفاده کرد. اما فرهای برقی گزینه بهتری برای تهیه غذاهایی هستند که باید پخته شوند. قطعا بهتر است از فر برقی برای مواردی مانند کباب کردن، مرغ تنوری، تهیه کیک، نان و پیتزا استفاده کنید. زیرا نتیجه بسیار بهتری خواهید گرفت. در اجاق مایکروویو، در گرم کردن مجدد غذا و پختن سریع بهترین عملکرد را دارد.

زمان پخت

از آنجایی که فرآیند گرم شدن در داخل غذا انجام می شود، مایکروفر برخلاف فر برقی نیازی به گرم کردن کل فضای دستگاه ندارد و به دلیل اینکه حرارت خارجی را به غذا منتقل می کند، سرعت پخت غذا و جوشاندن مایعات با این کار بیشتر می شود. دستگاه نسبت به اجاق گاز بالا و برقی است. فرهای برقی ابتدا به زمان نیاز دارند تا محیط داخل دستگاه را گرم کنند و تنها پس از گرم شدن دستگاه گرما به غذا منتقل می شود. با این حال، اجاق‌های مایکروویو امواج الکترومغناطیسی ساطع می‌کنند که بلافاصله فرآیند گرم کردن و پخت را آغاز می‌کند.

مصرف انرژی

کوره های برقی معمولاً توانی بین 1000 تا 2000 وات دارند اما همیشه در حین کار از حداکثر توان استفاده نمی کنند. میزان برق مصرفی دستگاه به تنظیم ترموستات و دمای تنظیم شده توسط شخص بستگی دارد. علاوه بر این میزان مصرف برق دستگاه به اندازه آن بستگی دارد و کوره های بزرگتر انرژی بیشتری مصرف می کنند. از طرفی توان مصرفی اجاق های مایکروویو معمولا بین 500 تا 1000 وات است و معمولا مصرف کمتری نسبت به اجاق های برقی دارند. به عنوان مثال، یک اجاق مایکروویو حدود 75٪ انرژی کمتری برای پختن سیب زمینی نسبت به اجاق برقی مصرف می کند.

مزایای اجاق برقی در مقایسه با مایکروویو چیست؟

همگنی محصولات پخته شده؛ از آنجایی که اجاق‌های برقی از فن برای گردش گرما استفاده می‌کنند، غذا به طور یکنواخت پخته می‌شود و در نتیجه غذای لذیذی به دست می‌آید که طعم بهتری نسبت به مایع دارد. از آنجایی که امواج مایکروویو امواج را روی یک منطقه خاص متمرکز می کند، پختن همان غذا به خوبی در فر برقی نیست.

پخت و خرد کردن غذا؛ به دلیل روش پختی که قبلا ذکر کردم، مایکروفر نمی تواند غذا را بپزد و خشک کند و بهتر است غذای انعطاف پذیر بپزد. زیرا برای پخت و ترد شدن غذا باید از بیرون گرم شود و فر برقی این کار را به خوبی انجام می دهد.

محل غذا؛ به دلیل غلظت امواج در مایکروویو، محل قرارگیری غذا در پخت آن موثر است و اگر غذا در جای مناسب قرار نگیرد، قسمت هایی از غذا به درستی پخته نمی شود. اما هرجا غذای خود را قرار دهید، مطمئن باشید که فن های فر برقی آن را گرم کرده و به طور یکنواخت می پزند.

توانایی پخت و پز زیاد؛ با توجه به داستان قبلی و اینکه در فر برقی می توانید غذا را در هر قسمتی از دستگاه قرار دهید، طبیعتاً یک غذای مناسب برای استفاده از فضا خواهید داشت و در هر بار استفاده از دستگاه می توانید مقدار زیادی غذا بپزید.

استفاده از ظروف فلزی؛ شما نمی توانید از ظروف فلزی در مایکروویو استفاده کنید. اما در فرهای برقی می توانید از میله های فلزی استفاده کنید که تمام سطح فر را می پوشانند. این مقاله می تواند برای کسانی که به پخت پیتزا و کیک و شیرینی علاقه دارند جذاب باشد.

معایب اجاق برقی در مقایسه با مایکروفر چیست؟

سرعت کم؛ همانطور که قبلا اشاره کردیم، از آنجایی که غذا در مایکروفر گرم می شود، سرعت پخت غذا و جوشاندن آب در اجاق های مایکروویو بیشتر از اجاق های برقی است. به طور کلی سرعت فرهای برقی بیشتر از فرهای معمولی است.

مصرف بیشتر؛ اجاق های برقی نسبت به اجاق های مایکروویو انرژی بیشتری مصرف می کنند و هزینه انرژی بیشتری را در دستان شما باقی می گذارند. البته این تفاوت مصرف آنقدر خطرناک نیست که بخواهیم اجاق های برقی را کنار بگذاریم.

قیمت های بالاتر؛ به طور متوسط، اجاق‌های برقی گران‌تر از اجاق‌های مایکروویو هستند. البته فراموش نکنید که معمولا ظرفیت بیشتری دارند و اجازه پخت کیک و شیرینی باکیفیت را می دهند.

امکان سوختن غذا؛ در فر برقی گرما از بیرون وارد غذا می شود و می تواند لایه بیرونی غذا را بسوزاند. البته ویژگی هایی مانند تایمر و قابلیت تنظیم دما می تواند به جلوگیری از این اتفاق کمک کند.

روغن بیشتر مایکروویو برای پخت غذا به روغن نیاز ندارد، مواد را با آب می پزد. با این حال، هنگام استفاده از اجاق‌های معمولی، باید از روغن برای جلوگیری از سوختن یا چسبیدن غذا به ظرف استفاده شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد